מתכון לטירמיסו וגם אינפוגרפיקה

לכבוד היומולדת הכנתי טירמיסו. מדובר בהצלחה מסחררת במשרד. אני משתדל שלא להכין – פשוט כי המתכון המסורתי מורכב מידי ודורש זמן לא מבוטל (בעיקר בגלל יצירת זביון באמצעות באן-מרי). גם אם ניקח מתכוון שאינו מסורתי, עדיין מדובר במתכון שבו צריך 3 קערות לעירבול (הקצפת שמנת, ריכוך מסקרפונה, והקצפת חלמונים), כלי לטבילת קפה (עבור ה-lady fingers), הכנת 2 מאגים של אספרסו וגירוד של חפיסת שוקולד.

הרבה כלים לשטוף – לכל הדעות 🙂

בכל אופן, לא באתי להתבכיין שקשה. המתכון טעים, ובסופו של דבר משתלם להכין אותו. פשוט צריך לאגור כוח.

מה שכן, בתור אחד שיש לו סטיה לאינפוגרפיקה. בחיפושי אחר מתכון שמחתי לגלות מתכון שמוצג כאינפוגרפיקה! האינפוגרפיקה הזו היא אחת המקוריות שראיתי: למה לקרוא דף שלם של הוראות והסברים כאשר ניתן לתאר מתכון בגרף אחד קצר? אז הנה קרדיט לאתר "בישול למהנדסים", והנה הסבר מתומצת להכנת טירמיסו:

tiramisu(ללחוץ כדי להגדיל)

ועוד 2 הערות:

1. גבינת מסקרפונה מסריחה. גם בהתחשב בעובדה שאני שרוף על גבינות (בעיקר כחולות), מסקרפונה מסריחה!

2. המתכון הופך לקל יותר (משמעותית) אם לא מכינים זביון אלא סתם מקציפים חלמונים.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: